Welkom op de website van Fairtrade Gemeente Culemborg

Koningin Beatrixschool verdient fairtrade award

Het is een mooie opsteker voor directeur Patricia van Brakel van de Culemborgse Koningin Beatrixschool. Namens Fairtrade Gemeente Culemborg ontving zij uit handen van wethouder Joost Reus een award. Een wandbordje van Culemborgs hout, gemaakt in de stadswerkplaats. Dat laat zien dat haar school Fairtrade producten gebruikt en dit ook wil uitdragen. De overhandiging was daarom ook op een druk bezochte markt ten behoeve van een nieuw schoolplein afgelopen vrijdag 31 maart.

 

Alle protestants-christelijke scholen in Tiel, Geldermalsen en Culemborg kiezen al voor fairtrade koffie en thee. Bijzonder is dat de Beatrixschool ook Fairtrade school wil worden. Van Brakel: ,,We moeten dan echt bewijzen welke producten we gebruiken, passen Fairtrade in ons lesprogramma in en dragen het idee naar buiten uit. Het past mooi bij het idee om duurzame en gezonde school te willen zijn. Zo delen we op de sportdagen en bij de avondvierdaagse ook fairtrade fruit uit”.

Ook wethouder Joost Reus is blij met de aanpak van deze school. Hij hoort dat de kinderen al heel goed weten wat fairtrade betekent voor de boer: een eerlijke prijs verdienen en geen kinderarbeid. Geleerd uit het verhaal van Tony Chocolonely, want dat spreekt de leerlingen aan. Zo laat deze school zien dat als het heel normaal is om gezond te eten, dat ook een eerlijke prijs verdient.