Welkom op de website van Fairtrade Gemeente Culemborg

Duurzame Butik Batik opent showroom in Fair PlazaDuurzame Butik Batik opent showroom in Fair Plaza

4 jaar geleden startte de Culemborgse webwinkel Butik Batik met batik mode- en woonaccessoires uit Indonesië en Afrika. Mooie en authentieke producten met als achtergrond bijzondere verhalen van eerlijke producenten. Dankzij haar succes nam Butik Batik de stap naar inkoopcentrum FairPlaza te Culemborg. Om zo ook retailers te bedienen.

De importeur werkt veelal met kleinschalige bedrijfjes waar met respect voor mens, cultuur en natuur de mooiste dingen gemaakt worden. Waar aan het product zelf is te zien dat er een verhaal achter zit. Oude batikkunst toegepast in moderne en eigentijdse patronen. Kleurrijk en opvallend. Dat is wat initiatiefneemster Mirjam van Gelder zo aantrekt: ,,Het zijn accessoires, waar cultuur in zit. Niet doorsnee, maar authentiek in een modern jasje.”

Direct Trade –  Winkels kunnen bij Butik Batik o.a. duurzame batik woonaccessoires, sjaals, sarongs en zelfs batik sieraden kopen. Van fairtrade gecertificeerde producenten, aangesloten bij de Wereld Fairtrade Organisatie. Ook niet-gecertificeerde producenten die aantoonbaar goed bezig zijn krijgen een kans. Via Direct Trade, transparant en zonder tussenkomst van derden, waarbij Butik Batik de Fair Trade principes in het achterhoofd houdt.

Duurzaam – Naast eerlijke handelen werkt de organisatie samen met producenten die werken met eco-vriendelijk katoen of gebruik maken van zonnepanelen en andere duurzame oplossingen. Het resultaat is een verzameling van mooie labels met eigentijdse, batik producten waar Butik Batik graag veel mensen mee wil laten kennismaken. Winkels of webshops die hun klant willen verrassen met authentieke, trendy producten die het verschil maken zijn dan ook welkom bij FairPlaza aan de Beesdseweg 5 te Culemborg. Informatie: www.butik-batik.nl