Welkom op de website van Fairtrade Gemeente Culemborg

Fairtrade gemeente zoekt ‘Fairsterking’

Middenin de landelijke Fairtrade week doet werkgroep Fairtrade Gemeente Culemborg een oproep. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid en een eerlijke prijs voor producten belangrijk. Daarom zoekt de groep vrijwilligers die ondernemers, consumenten, scholen, kerken en organisaties praktisch wegwijs wil maken en misschien met elkaar verbinden tot ‘duurzaam Culemborg’. Creatief, zinvol en leuk werk.

Bijna 90 procent van de Nederlandse huishoudens kiest steeds vaker voor een fairtrade product. Steeds makkelijker doordat inmiddels van 35.000 artikelen een eerlijke variant verkrijgbaar is. Inmiddels bereikt de extra stimulans van zo’n 85 Fairtrade Gemeenten zo’n 7,6 miljoen Nederlanders. Toch blijven ‘zetjes’ nodig: een idee voor een gastles op school, een tip om in te kopen bij het Culemborgs inkoopcentrum Fair Plaza, ondernemers in het zonnetje te zetten of om te laten kiezen voor fairtrade als relatiegeschenk of in een kerstpakket. Voor informatie neem contact met ons op.

We zijn ook te vinden op Facebook.